Tech

Távozik Elon Musk a Twitter éléről

Ryan Lash / TED Conferences, LLC / AFP
Ryan Lash / TED Conferences, LLC / AFP

Elon Musk a Twitteren jelentette be, hogy megtalálta utódját a közösségi platform élére – írja az Insider. A milliárdos nem részletezte, hogy ki lesz az új vezérigazgató, az azonban kiderült, hogy egy nőről van szó.

Musk tavaly októberben hosszú huzavona után 44 milliárd dollárért vásárolta fel a Twittert, nem sokkal később pedig menesztette az akkori vezérigazgatót, Parag Agrawalt, majd rövidesen átvéve a helyét. Az új tulajdonos dolgozók ezreit rúgta ki, irányítása alatt több botrány is kibontakozott a közösségi oldal körül, és számos érdekes bejelentést tett a céggel kapcsolatban.

Pénteki tweetjében Musk azt írta, felvette az új vezérigazgatót, aki hat héten belül kezd.

A bejelentés magától értetődően azt is jelenti, hogy a milliárdos távozik a vállalat éléről. Musk a későbbiekben ügyvezető elnökként és műszaki vezetőként marad a Twitternél, a terméket, a szoftvert és a rendszerüzemeltetőket ellenőrzi majd.

A vállalkozó egyébként a kezdetektől azt hangoztatta, hogy csak átmenetileg akarja vezetni a vállalatot. Decemberben a közösségi platformon ő maga szavaztatta meg, hogy maradjon-e, a többség a lemondásra adta le a voksát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik