Tech

Nem (csak) a vegán bőr miatt tűnik jó vételnek a Motorola új mobilja

Motorola
Motorola
A Motorola Edge 40 a 200 ezer alatti kategóriában kínál egész kiváló képességeket.

A pénztárcabarát csúcstelefonként jellemezhető Motorola Edge 40 Pro után a gyártó végre bemutatta a középkategóriás Motorola Edge 40 modellt is, ami a nagytestvéréhez hasonlóan egészen korrekt képességekkel bír az érte kér 199 990 forintos árért cserébe. A készülék egyik nagy különlegessége, hogy két változat (a fekete és zöld színű modell) meglehetősen pofás vegán bőr hátlappal kerül forgalomba, míg a kék variáns műanyag burkolattal rendelkezik.

A kivitel nem befolyásolja a víz- és porállóságot, az mindegyik variáns esetében megfelel az IP68 szabványnak – így a nyitóképünkön látható merülős attrakció egyáltalán nem tűnik túlzásnak.

Motorola

A kijelző 6,55 hüvelykes, 8-bites pOLED panellel, 1080 x 2400 pixeles felbontással, 144 Hz-es képfrissítéssel, 1200 nites maximum fényerővel, HDR10+ támogatással, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, és egy 32 megapixeles szelfikamerával. A kijelző alatt egy hat nanométeres gyártástechnológiával készült MediaTek Dimensity 8020 lakpakészlet dolgozik, amit 8 GB LPDDR4X RAM és 256 GB (UFS 3.1) tárhely egészít ki. Az aksi 4400 milliamperórás, ami vezetéken 68 wattal tölthető, vezeték nélkül 15 wattot kapunk, a dobozban pedig a szükséges kábel mellett ott van a kompatibilis töltőfej is. Emellett adott az NFC, a Wi-Fi 6, az 5G, a Bluetooth 5.2 és az eSIM támogatás, nincs viszont jack bemenet és tárhelybővítési lehetőség sem.

Ami a hátlapi kamerákat illeti, abból itt csak kettőt kapunk: a fő egység 50 megapixeles, 1/1,5 hüvelykes szenzorral, f/1,4-es apertúrával és optikailag képstabilizálással. Emellé jön a 13 megapixeles ultraszéles modul, 120 fokos látószöggel, f/2,2-es apertúrával és autófokússzal – így akár makró felvételek is készíthetők. Talán furcsa, hogy az olyan középkategóriás kínai modellekhez hasonlóan, mint a Redmi Note 12 Pro+ vagy a Honor Magic5 Lite, itt nincs harmadik modul, de ez még mindig jobb megoldás, mint az említett telefonok dedikált makró lencséje, amivel használható közeli fotó még a legnagyobb igyekezet és türelem ellenére sem készíthető.

Motorola

A Motorola Edge 40 mától előrendelhető, Magyarországon is, méghozzá május 14-ig, egy különleges ajánlat keretében: a telefonért így 209 000 forintot kell fizetni, de cserébe jár mellé egy 120 euró értékű Moto Watch 100 okosóra. A készülék ugyanakkor a közeljövőben elérhető lesz a hazai szolgáltatóknál is, a Telekom kínálatába valamikor június folyamán érkezik a mobil, és az értékesítés első hetében ott is jár majd az ajándék okosóra a vásárlóknak.

Kapcsolódó
Korrekt árú csúcstelefonnal rukkolt elő a Motorola
A konkurenciához képest egész barátságos áron érkezik az új Motorola csúcstelefon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik