Tech

Rengeteg YouTube-videó vált elérhetetlenné a kiskorúaknak

Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP

A világ legnagyobb videómegosztója, a YouTube bejelentette, szigorít az étkezési zavarokat bemutató videókkal kapcsolatos irányelvein. A felület eddig is tiltotta az olyan tartalmakat, amelyek pozitív színben tüntették fel az étkezési zavarokat, mostantól viszont az oktató jellegű videókat is csak 18 évnél idősebbek nézhetik majd meg – írja a Good Morning America.

Elsőként azoknál a videóknál léphet életbe a korlátozás, amelyekben bemutatják az étkezési zavarokat, vagy a testsúllyal kapcsolatos zaklatásokról szólnak. A rendellenességgel kapcsolatos ismeretterjesztő videókat ennek következtében csak 18 éven felüliek nézhetik majd meg.

A több mint 2 milliárd felhasználóval bíró globális platform elmondása szerint a fiatalok körében tapasztalt, mentális egészséget érintő válság miatt jutottak erre a döntésre, munkájukat pedig étkezési zavarokkal foglalkozó szervezetek segítették. Az érintett videók alatt egy információs fül jelenik majd meg, ami tájékoztatja a nézőt arról, hogyan tud segítséget kérni.

Ez a kiegészítés egyelőre csak néhány országban jelenik meg, Magyarországon még nem – írja a hvg. A videók korlátozására vonatkozó új szabályok mostantól érvényesek, a következő hetekben pedig folyamatosan változtatják majd ezeknek a tartalmaknak a láthatóságát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik