Tech

A ChatGPT-t vizsgáló munkacsoportot állít fel az Európai Unió

Thomas Trutschel / Photothek / dpa Picture-Alliance via AFP
Thomas Trutschel / Photothek / dpa Picture-Alliance via AFP

Az európai adatvédelmi hatóságokat tömörítő Európai Adatvédelmi Testület (EDPB) csütörtökön bejelentette, hogy nagyobb figyelmet fordít a ChatGPT jelentette adatvédelmi kockázatokra, és külön munkacsoportot állít fel, ami a szolgáltatást vizsgálja – írja a Reuters.

Mint ismert, nemrégiben egy komolyabb adatszivárgás történt, melynek részeként a prémium szolgáltatás előfizetőinek bizonyos érzékeny adatai kiszivárogtak. Ezután az olasz adatvédelmi hatóság a GDPR-szabályok megsértésére hivatkozva március 31-én letiltotta a ChatGPT használatát az országban. Később pedig több európai ország adatvédelmi biztosa is jelezte, vizsgálatot kezdeményeznek.

Az EDPB közleményében azt írta, a munkacsoportot azért hozták létre, hogy elősegítse az együttműködést az adatvédelmi hatóságok által végrehajtott lehetséges végrehajtási intézkedésekkel kapcsolatos információcserében.

A Reutersnek névtelenül nyilatkozó tisztviselő szerint ezzel nem az a cél, hogy az OpenAI-t büntessék, hanem hogy egy olyan általános szabályzatot hozzanak létre, amely átláthatóságot biztosít a technológia működésével kapcsolatosan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik