Tech

Ismét Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Angela Weiss / AFP
Angela Weiss / AFP

A pandémia óta eltelt években szinte folyamatosan Elon Musk birtokolta a világ leggazdagabb emberének címét, ami legfőképp a Tesla autógyártó cégének részvényeinek volt köszönhető. A dél-afrikai származású milliárdos azonban tavaly december közepén, főleg a Twitter körüli botrányai és a Tesla-részvények bezuhanása miatt elbukta ezt a címet.

Az első helyet Bernard Arnault vette át, aki az LVMH cégcsoporton belül olyan luxusmárkák felett dönt, mint a Louis Vuitton, a Fendi, a Dior, és a Hennessy konyakokat is ez a cég gyártja. A francia üzletember és családja nettó vagyonát 191,3 milliárd dollárra becsülték december 13-án. Ez volt egyébként az első eset, hogy európai üzletember vezette a rangsort.

Február utolsó napjára azonban a dél-afrikai milliárdos visszahódította a címet – derül ki a Bloomberg folyamatosan frissülő listájából. Cikkünk megjelenésekor a Tesla, a SpaceX és nem mellesleg a Twitter tulajdonosa 187 milliárdos dolláros vagyonával 2 milliárddal utasította maga mögé a francia milliárdost.

A rangsor szerint Musk az idei év kezdete óta 50 milliárd dollárral növelte nagyjából a vagyonát, amiben nagy szerepe van annak, hogy elkezdhetett pénzt gyűjteni a Twitterből, és a Tesla-részvények is normalizálódtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik