Tech

Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

Az elmúlt években hatalmasat nőtt Elon Musk vagyona, amelynek jelentős része a Tesla autógyártó cégének részvényeinek volt köszönhető. A dél-afrikai származású milliárdos a pandémia óta kisebb-nagyobb szünetekkel folyamatosan birtokolta a világ leggazdagabb embere címet, a Forbes szerint azonban már nem ő a legvagyonosabb a Földön.

A portál valós idejű milliárdosok listája szerint a Tesla, a Twitter, és a SpaceX vezérigazgatójának 184,6 milliárd dolláros vagyona már csak a második helyre elegendő. Az első helyet Bernard Arnault vette át, aki az LVMH cégcsoporton belül olyan luxusmárkák felett dönt, mint a Louis Vuitton, a Fendi, a Dior, és a Hennessy konyakokat is ez a cég gyártja.

A francia üzletember és családja nettó vagyonát 191,3 milliárd dollárra becsülték cikkünk megjelenésekor.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az indiai ingatlanmogul, Gautam Adani fért fel.

A gazdasági szaklap szerint Musk vagyonvesztésének elsődleges oka, hogy a Tesla részvényei drámai, 56 százalékos esést produkáltak az idei évben, míg az LVMH értékpapírja stagnált. Musk vagyona 2021 novemberében érte el a csúcsot: ekkor 320 milliárdra becsülték, ám az általa 44 milliárd dollárért megvásárolt Twitter közösségi médium körüli botrányok a Tesla értékét is megtépázták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik