Tech

Negyvenszer akkora lesz ez a felhőkarcoló, mint a Vatikán

New Murabba Development Company
New Murabba Development Company

A katari focivébé után sem állnak le a hihetetlen luxusberuházások a Közel-Keleten. Szaúd-Arábiában a semmiből építenék fel a valaha volt legmodernebb okosvárost, amelynek fő projektje a The Line elnevezésű, 170 kilométer hosszú és 500 méter magas üvegváros. A teljes magyar lakosság befogadására alkalmas város azonban nem az utolsó projekt, amibe belekezdenek.

A szaúdi koronaherceg, Mohammad bin Salman bin Abdulaziz ugyanis a napokban bemutatta a világ legnagyobb városi épületének tervét, amit Rijádban húznának fel, The Mukaab néven. A több mint 19 négyzetkilométeren elterülő, 400 méter magas, kocka alakú felhőkarcoló a tervek szerint akkora lesz, hogy akár 20 Empire State Building is elférne benne – írja az Interesting Engineering.

A Najdi építészeti stílus által inspirált épület középpontjában egy spirál formájú torony is beépítésre kerül, ami turisztikai célokat szolgál majd. Az összesen több százezer lakos befogadására alkalmas New Murabba-projekt több mint 104 ezer lakóegységet, 9000 szállodai szobát és több mint több százezerezer négyzetméternyi kereskedelmi-, és irodaterületet tartalmaz majd.

A New Murabba elnevezésű projektben a holografikus technológia is helyet kap, melynek segítségével projektált környezetet is lehet mutatni az arra járóknak. A projekt része a szaúdi Vision 2023 elnevezésű programnak, melynek keretében több luxusberuházás is épül – ezekről alább írtunk részletesen:

Kapcsolódó
A teljes magyar lakosság elférhet ebben a felhőkarcolóban
A szaúdiak Neom-projektje mellett még a katari világbajnokságot övező építkezések is aprónak tűnnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik