Tech

Nő az esélye, hogy a Microsoft mégsem veheti meg az Activison Blizzardot

Celal Gunes / ANADOLU AGENCY via AFP
Celal Gunes / ANADOLU AGENCY via AFP

Egyre többen akadályoznák meg a Microsoft 69 milliárd dolláros üzletét, amellyel átvennék az irányítást a Call of Duty és a World of Warcraft játékok megalkotójaként ismert Activision Blizzard felett. Néhány hete az Európai Bizottság jelezte, hogy mélyreható vizsgálatot kezdeményez, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) viszont most radikálisabb módszert fontolgat: trösztellenes pert indítana a techóriás ellen – írja a Politicio három, az ügyet ismerő személy nyilatkozata alapján.

A Microsoft akvizícióját számos trösztellenes bizottság kifogásolja, mondván ha az üzlet végbemegy, jelentősen csökkenhet a verseny a videojátékos piacon.

Az Xbox anyavállalata a hatóságok, és a konkurens Sony megnyugtatására közölte, népszerű játékait még hosszú évekig elérhetővé tenné minden platformra, ez azonban nem nyugtatta meg a feleket. Amennyiben az FTC a per mellett dönt, az a bizottság eddigi legnagyobb lépése lehet Lina Khan elnökletével a világ legnagyobb technológiai vállalatainak terjeszkedése ellen. Ez egyúttal komoly arcvesztést jelentene a Microsoft számára, amely évtizedekig fárasztó trösztellenes harcot folytatott a technológiai szektorban.

A per azonban egyelőre nem garantált, az FTC négy biztosa ugyanis még nem szavazta meg a panaszt, és az érintett vállalatok ügyvédjeivel sem találkoztak. Az üzletet vizsgáló FTC munkatársai azonban továbbra is szkeptikusak a Microsoft érveivel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik