Tech

Erre vigyázzon, ha a Takarékbank ügyfele

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az utóbbi időszakban megszaporodtak a Takarékbank ügyfeleit célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni. A pénzintézet közleménye szerint az adathalászok legújabb módszere, hogy a Google és a Bing keresőjében hirdetik csaló oldalaikat.

A bank szakemberei a visszaélések elkerülése végett azt javasolják, soha ne a keresőn keresztül a Takarékbank internetbankjának oldalára. Ehelyett minden esetben a bank hivatalos honlapjáról (www.takarekbank.hu) érdemes megnyitni az internetbankot. A keresés során érdemes ellenőrizni a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben nem a https://www.takarekbank.hu/netbank vagy a netbank.takarekbank.hu cím szerepel, vagy nem „.hu”-ra végződik a cím, azonnal zárják be a böngészőt.

Emellett minden esetben érdemes elolvasni az SMS-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adjuk jóváhagyásunkat. A bank applikációjával történő jóváhagyás esetén szintén érdemes ellenőrizni az aláírandó tranzakciót vagy módosítást jóváhagyás előtt. Amennyiben bizonytalanok lennénk a Takarékbanktól kapott üzeneteket illetően (pl. nem ők indították a tranzakciót vagy applikáció telepítést vagy idegen nyelvű SMS érkezik), azonnal fel kell hívni a bank telefonos ügyfélszolgálatát a 06 1 311 3110-es telefonszámon.

Ha a figyelmeztetések ellenére mégis megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbankjogosultságukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik