Tech

Itt a mobil, amit 9 perc alatt nulláról száz százalékra lehet tölteni

Xiaomi
Xiaomi

A mobilpiac stagnál, a gyártók egyre kevésbé tudnak innovációkat felmutatni az új okostelefonokkal, így marad a számháború, amit főleg a kamerás megapixelek és a gyorstöltés sebességének frontján vívnak a cégek. Ennek eredményeként a Motorola és a Xiaomi alig pár hét csúszással mutatta be az első 200 megapixeles kamerával szerelt mobilokat, a Xiaomi pedig ismét lapott húzott, és előállt a 210 wattos töltéssel, ami először a frissen bejelentett Redmi Note 12 úgynevezett Explorer / Discover Edition változatában lesz elérhető.

Xiaomi Redmi Note 12 Discovery / Explorer Edition.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a készülék mindössze 9 perc alatt nulláról száz százalékra tölthető, a 66 százalékos töltöttség pedig mindössze 5 perc alatt elérhető. Az ehhez szükséges extra elektronika, a védelem és a kettéosztott telep miatt ugyanakkor az akkumulátor kapacitása mindössze 4300 milliamperóra. A mobilaréna cikke szerint a Redmi Note 12 speciális kiadása hatvanlépcsős biztonsági rendszert használ, hogy a töltési sebesség ne okozhasson problémát, és a töltő oldaláról három chip gondoskodik egyenként 70 watt teljesítmény leadásáról.

A telefon egyelőre csak Kínában érhető el, ahol 2400 jüanos áron, tehát nagyjából 140 ezer forint környékén lehet hozzájutni, és ezért a pénzért egy 200 megapixeles főkamera is a „csomag” része.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik