Tech

Megoldódhat a Chrome egyik legrégebbi hibája

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Google Chrome messze a világ legnépszerűbb böngészője a maga 65 százalékos piaci részesedésével, azonban így is bőven van hibája. Az egyik leginkább hangoztatott ezek közül a hatalmas RAM-igény, amelynek köszönhetően jelentősen lassulhat a számítógépünk. Évek múltán azonban úgy tűnik, a Google végre reagál a problémára – írja az Android Police.

Egy reddites felhasználó kiszúrt egy új, Teljesítmény menüpontot a Chrome fejlesztői változatában, a Canaryban. A felhasználók itt két opcióból, az energiatakarékos és a memóriatakarékos üzemmódból választhatnak. Előbbi azért lehet előnyös, mert kikapcsol minden olyan megoldást, ami meríti az akkumulátort, például a vizuális effekteket, és a gyakori frissítéseket is.

A memóriatakarékos mód azért is különösen érdekes, mert ennek aktiválásával a felhasználók befagyaszthatják azokat a lapokat, amiket nem használnak éppen, így memóriát szabadíthatnak fel. A fejlesztői felületen tapasztaltak alapján, amennyiben mégis újra megnyitjuk az adott lapot, az ismét elérhetővé válik. A Google emellett felugró ablakban közli velünk, mennyit helyet szabadítottunk fel a hibernálással.

A funkciót pedig testre is szabhatjuk a beállításoknál: például kiválaszthatunk olyan lapokat, amiket soha nem akarunk lefagyasztani, így a YouTube és a különböző streaming-oldalak így tovább futhatnak a háttérben. Arról egyelőre nincs információ, mikor juthatnak el a felhasználók szélesebb köréhez is ezek a megoldások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik