Tech

Egy erőművet rejt a Lenovo rendkívül kecses hordozható gépe

Lenovo
Lenovo
Könnyű, egyszerűen hordozható, dizájnos, de közben kellő erővel rendelkező laptopot keres? A Lenovo Yoga Slim 7i ProX remek választás lehet, hiszen megfelel minden feltételnek. Mérete már-már az ultrabookokéval vetekszik, de a burkolat alatt egy 12. generációs Intel processzor dolgozik, amivel nemcsak a munka és a kreatív feladatok láthatók el gond nélkül, de egy Nvidia Geforce 3050 videókártyával kiegészítve még a legújabb játékok sem jelentenek akadályt a gépnek.

A Lenovo Yoga Slim 7i ProX már külsőre is egészen lenyűgöző, hiszen a kivitelezés nemcsak visszafogottan elegáns, de a laptop teljes egészében alumínium házat kapott, amit egy viszonylag nagy, 14,5 hüvelykes képernyő egészít ki, ami akár 180 fokban kihajtható. A laptop kiterjedése 328,2 x 221,4 x 15,9 mm, tehát egy kisebb táskába is egyszerűen becsúsztatható, a súlya pedig mindössze 1,45 kg. A méret ellenére a billentyűzet kényelmesen használható, a touchpad kellően nagy, a klaviatúra szélein húzódó rácsok alatt pedig Harman Kardon hangolta hangszórók kaptak helyet, amik olyan jól szólnak, hogy még a Dolby Atmos minősítést is kiérdemelték.

Lenovo

A 16:10-es képarányú kijelző felbontása 3K (3072 x 1920 pixel), a PureSight IPS panellel szerelt kijelzőből ráadásul érintésérzékeny változat is kérhető. A képfrissítés 120 Hz, a fényerő 400 nit, emellé jön a 100 százalékos sRGB színhelyesség, és a kijelző megkapta a TÜV Rheinland-féle Low Blue Light minősítést is, azaz egy átlag hordozható gépnél sokkal jobban kíméli a szemet. A kifejezetten vékony káva tetején egy 1080p felbontású webkamera kapott helyet (ami külön gombbal ki- és bekapcsolható), az online értekezletek tökéletes lebonyolításáról pedig két mikrofon gondoskodik.

Lenovo

A Lenovo gépe ugyanakkor nemcsak meetingekhez és hagyományos irodai munkához tökéletes, hiszen a pofás külső alatt komoly hardver dolgozik. A Lenovo Yoga Slim 7i ProX kérhető akár 12. generációs, 2,3 GHz órajelen dolgozó Intel Core i7-12700H processzorral is, amit 32 GB memória, 1 TB PCIe Gen4 M.2 SSD egészíthet ki, akár egy 4 GB-os Nvidia Geforce RTX 3050 videókártya társaságában. Ez az összeállítás nemcsak kreatív feladatok ellátására alkalmas, de ha valaki egy végigdolgozott nap után szívesen lazítana a legújabb videójátékok valamelyikével, akkor a laptopnak ezek futtatása sem jelent akadályt. A zökkenőmentes élményről pedig nemcsak a 120 Hz-es képfrissítés gondoskodik, de a kijelző kompatibilis a G-Sync technológiával is.

Lenovo

A gép emellé támogatja a leggyorsabb vezeték nélküli kapcsolatot biztosító Wi-Fi 6E technológiát, adott a Bluetooth 5.1, csatlakozók terén pedig két Thunderbolt 4 (ezek töltésre is használhatók), egy USB-A 3.2 Gen, egy 3,5 milliméteres Audio Combo jack és egy HDMI 2.0 várja a leendő felhasználókat. A megfelelő üzemidőről egy 70 wattóra kapacitású akkumulátor gondoskodik, ami akár 13 órán át képes működtetni a gépet, a gyorstöltésnek hála pedig mindössze 15 perc alatt 3 órára elegendő energia pumpálható a telepbe. A zavartalan használatról pedig nemcsak a megfelelő hardver gondoskodik, de a Yoga Slim 7i ProX-en előre telepítve többek között megtalálható a Windows 11, a Microsoft Office 2021 és a gép profi karbantartását elősegítő Lenovo Vantage is, a vírusok elleni védelemről pedig a McAfee LiveSafe gondoskodik.

Hirdetés

A Lenovo Yoga Slim 7i ProX-et a 12. generációs Intel® Core™ i7 processzorral azzal a céllal fejlesztették, hogy bárhol, bármikor szabadjára engedhesd a kreatív energiáidat. Ultrakönnyű súlyának köszönhetően ideális társ az utazáshoz, ugyanakkor az erejéből nem engedtek, gond nélkül futnak rajta grafikus programok is.

A cikk a Lenovo megrendelésére készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik