Tech

Örökké a tengeren élhet pár száz millió forintért

Storylines
Storylines

Elképesztő projektbe kezd bele a Storylines elnevezésű startup cég: egy olyan luxushajót indítanának útnak, amelyre akár életük végéig is kiköltözhetnek azok, akiknek kedve és pénze van. Különböző útvonalakon haladva a tengerjáró 3 és fél évente kerülheti majd meg a Földet – írja az Insider. A 225 méter hosszú, 18 fedélzettel bíró, MV Narrative elnevezésű hajó ezer lakos fogadására lesz képes a tervek szerint, aminek azonban meg is kérik az árát:

1 és 8 millió dollár (400 millió és 3,2 milliárd forint) körül kell fizetnie annak, aki megunta a szárazföldet.

Ráadásul nem épp hatalmas szobák közül válogathatnak majd: 22-25 négyzetméter körül van az átlagos méret. A legnagyobb luxuslakosztály azonban már egy luxus családi házzal vetekszik: nagyjából 180 négyzetméter nagyságú, amelyben két emeleten négy hálószoba kap helyet. Az ára viszont több mint 3 milliárd forint.

A stúdiólakásokra kipengetett összeg pedig még csak nem is tartalmazza a havi lakhatás árát, amelyek a cég szerint körülbelül 2600 dollárt (1 millió forintot) tesznek ki fejenként egy kétemeletes lakás esetén. Ez viszont már fedezni fogja a lakástulajok napi étkezését és italfogyasztását a hajó 20 éttermének és bárjának bármelyikében.

Kapcsolódó
A jövő otthonával be lehet járni a világot
Egy bolgár grafikus megtervezte a jövő házát.

A fedélzeten külön orvosi személyzet lesz, valamint medencék, vízi játékokkal felszerelt kikötők, bowlingpályák is helyet kapnak a mintegy 900 négyzetméternyi wellnessrészleg mellett.

Bár a hajón jellemzően nem munkásemberek élnek majd, az aktív dolgozókra is gondoltak: erős WiFi-hálózat és külön tárgyalótermek is elérhetők a hatalmas tengerjárón.

A hajó világkörüli útja során többször megáll majd olyan nemzetközi célállomásokon, mint a törökországi Isztambul, a montenegrói Kotor vagy az olaszországi Palermo. Az eszméletlenül magas ár azonban van, aki nem riaszt vissza: Katie Drew, a Storylines marketingért felelős alelnöke szerint néhány szobát már le is foglalóztak. Az örökké tartó utazás 2025-ben veheti kezdetét, amint mind az 547 lakás elkelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik