Tech

A jövő otthonával be lehet járni a világot

Encho Enchev
Encho Enchev

A koronavírus-járvány hatására világszerte egyre népszerűbbé vált a távmunka, és sokan költöztek ki a városokból természetközelibb területekre. Minden bizonnyal ez inspirálhatta azt a bolgár grafikust, aki egy olyan lábakkal rendelkező, mobilis otthont tervezett, amelyen még a legzordabb terepviszonyok sem fognak ki, írja a HVG.

A ház egyelőre csak koncepció, azonban Encho Enchev tervező nagyon szeretné, ha valamikor megvalósulhatna. A lábak az ingatlan alapját képező vázon helyezkednének el, amelyek által bárhova elvándorolhatunk. A tervező szerint ha valóra válna a koncepciós ház, a jövőben a költözködés sem jelentene akadályt, miközben új értelmet nyerne a kikapcsolódás.

A tervező a ház belsejét is futurisztikus stílusúra álmodta meg, a legmodernebb technológiákkal felszerelve.

Az ablakok intelligens üvegtechnológiával bírnának, amely sötétítőként használva a napfényt is képes blokkolni. Emellett víztartályokkal és energiacellákkal rendelkezik, hogy a tulajdonos a közműszolgáltatók nélkül jusson áramhoz vagy vízhez. Az eszköz többek közt napelemekkel működne, ez azonban a jelenlegi technológia mellett vélhetően kevés lenne egy ekkora otthon üzemeltetéséhez.

Az ingatlanhoz egy dízelüzemű generátor is tartozna, ha a fedélzeti rendszerekkel probléma lenne. A stabilitás megteremtését pedig négy szigony garantálná. Enchev szerint egy ilyen otthon azoknak lehetne ideális választás, aki nem akarnak városokban élni, és inkább a természetbe vágynak. A koncepcióról készült további terveket az ArtStation oldalán lehet megtekinteni.

Galéria
Encho Enchev

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik