Tech

Már elérhető az iOS 16

Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty Images
Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty Images

Már letölthető az Apple új operációs rendszere, az iOS 16. Az ingyenes frissítést először tavaly júniusban, a Worldwide Developers Conference 2022 során jelentette be a gyártó, júliusban pedig egy nyilvános béta-változatot is kiadtak hozzá. Az Apple az új iPhone-ok leleplezése után jelentette be, hogy szeptember 12-én érkezik a legújabb operációs rendszer.

A legnagyobb újdonság az Always-On Display-jel ellátott, változtatható záróképernyő lesz. Az andoroidos készülékekhez hasonlóan teljes mértékben testre szabható a megjelenés, különböző widgeteket helyezhetünk el rajta, valamint a betűtípusról és a dizájnról is a felhasználó dönthet. Az értesítések megjelenési módját is személyre szabottan lehet ezentúl kiválasztani.

Az iOS 16 az iPhone 8-ra és az annál újabb mobilokra lesz telepíthető. Emellett érkezik a WatchOS 9 is az Apple Watch Series 4-re és az ennél újabb órákra. Azonban ahogy arról korábban már írtunk, az iPadOS 16 kiadása késni fog, ami meglepő az Apple részéről, tekintve, hogy a két operációs rendszert egyszerre szokták elérhetővé tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik