Tech

Szokatlan lépésre szánta el magát az Apple

Norikazu Tateishi / Yomiuri Shinbun / AFP
Norikazu Tateishi / Yomiuri Shinbun / AFP

Az Apple tervei szerint októberre halasztje az iPad új szoftverének megjelenését, ami azt jelenti, hogy az iPadOS nem az iOS 16-tal együtt fog megjelenni szeptemberben, ahogy általában szokott – írja a Bloomberg.

A vállalat azonban kifejlesztett egy új multitasking funkciót az iPad-használók számára, amelynek köszönhetően a Mac-hez hasonló, több ablakos multitasking-élményt kaphatnak a felhasználók. Az iPadOS 16 késleltetett megjelenése állítólag részben a Stage Manager-nek nevezett új funkció bevezetésének köszönhető, mivel az Apple még mindig az új iPadekre szánt operációs rendszer hibáinak javításán dolgozik.

A Stage Manager csak az M1-es iPad Pro és iPad Air modellekre jelenik meg, a régebbi iPadeken nem érhető el, aminek érthető módon nem minden felhasználó örül.

Az Apple azt állítja, hogy a régebbi iPadeken nem lehet elfogadható multitasking-élményt nyújtani, ezért inkább ki sem adják ezekre. Amióta az Apple 2019-ben az iPadOS-t saját operációs rendszerré választotta szét, az iPadOS-kiadások nagyrészt az iOS-kiadásokhoz kötődnek, a mostani csúszás szokatlan változást jelez. Az iPadOS 16 októberi bevezetése azt jelenti, hogy a szoftver megjelenését az új iPadekhez közelebb időzítik. Az Apple az iPad Pro új, M2-es chippel felszerelt kütyüt és egy USB-C porttal ellátott, belépőszintű iPadet fejleszt a hírek szerint. Mindkét eszköz bemutatására ez év végén lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik