Tech

Betiltották a mobilozást Szicília egyik játszóterén

James Hardy / AltoPress / PhotoAlto via AFP
James Hardy / AltoPress / PhotoAlto via AFP

A valós közösségi együttlét érdekében mind a gyerekek, mind a felnőttek számára megtiltották a mobiltelefon-használatot egy játszótéren az olaszországi Szicília szigetén – írja az MTI. A telefonokat tiltó tábla Balestrate település szülői egyesületének köszönhetően került fel hétfőn a játszótér bejáratára. Akik belépnek, azokat arra ösztönzik, hogy a bejáratnál kihelyezett szekrényekben helyezzék el készülékeiket.

Riccardo Vescovo, a projekt ötletgazdája szerint a közösségi média és az okostelefonok mellőzésével tudják az emberek igazán értékelni a minket körülvevő valóságot, és újra fel tudjuk fedezni az élet értékeit. Piera Testaverde, a balestratei szülői egyesület elnöke szerint a kezdeményezés egy nagyszerű újdonság a gyerekek és a szülők számára is. Mint megjegyezte:

a gyerekek gondosan ügyelnek rá, hogy betartsák a szabályt, de a szülők is szófogadóak, hiszen egyrészt jó példát kell mutatni, másrészt jólesik néha kikapcsolódni.

A telefontilalmat bevezető szülői közösség elnöke szerint a szabály betartatása érdekében még néhány, régebbi időket idéző játékot is elhelyeztek a játszótéren, hogy a gyerekek akár a nagyszüleikkel is együtt játszhassanak. A Palermo közelében található Balestrate játszótere, amelyen egy nap több százan fordulnak meg, az első olyan köztér Olaszországban, ahol megtiltották az okostelefonok használatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik