Tech

Képernyőfüggő fiatalokon segíthet a TikTok frissítése

Getty Images
Getty Images

Fontos új funkcióval bővül csütörtöktől a fiatalok körében rendkívül népszerű TikTok alkalmazás. A TechCrunch szerint az új frissítésre a platform addiktív mivolta miatt volt szükség, amely számos kutatás szerint negatív hatással van a platform fő célcsoportját képező fiatal korosztályra.

Az alkalmazásban ezelőtt is megvolt a napi képernyőidő-szabályzó funkció, azonban a most megjelenő kiegészítő lehetőség sokkal szemléletesebben fogja bemutatni a felhasználónak, mennyi időt is tölt a videómegosztó platformon. Az irányítópultban olyan információk jelennek majd meg, mint hogy hány percet töltünk az alkalmazásban, vagy hogy milyen gyakran nyitjuk meg azt.

Ezen felül a felhasználó saját magát is korlátozhatja a jövőben: megadhat egy időkeretet, ami megszabja, hogy egyetlen ülés alatt, valamint naponta legfeljebb meddig használhatja az alkalmazást.

Ha ez az idő letelt, az alkalmazás jelezni fogja számára, hogy tartson szünetet. A TikTok a közleményében külön kiemelte, hogy a 13 és 17 év közötti kiskorú felhasználók számára új képernyőidő-figyelmeztetéseket vezet be. A jövőben, ha egy kiskorú felhasználó egy nap alatt több mint 100 percet tölt el az alkalmazásban, a TikTok jelezni fogja számára az időtúllépést.

A hvg szerint a változtatás időzítése valószínűleg nem véletlen, az utóbbi időben ugyanis számos alkalommal kértek számon közösségi médiumokat a platformok fiatalokra gyakorolt hatása miatt. Az amerikai szenátusban épp az év elején vetették fel, hogy nagyobb ellenőrzésre lenne szükség a közösségi oldalak felett, hogy a fiatal felhasználókat minél kevesebb negatív hatás érje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik