Tech

Gyorsabb töltést kaphatnak az iPhone 14 Prók

Apple
Apple

Az új iPhone modellek bemutatásához közeledve egyre több pletyka merül fel az új telefonokról. Az egyik, gyakran emlegetett példa ezek közül már március óta terjed, amikor is Ming-Chi Kuo iparági elemző azt jósolta, hogy az Apple még idén bemutathat egy 30 wattos GaN töltőt. Egy szivárogtató szerint pedig már el is kezdte kiküldeni az új, 30 W-os töltőket a médiának tesztelésre az iPhone 14 Pro szériához.

Kapcsolódó
Minden, amit az iPhone 14-ről tudni lehet
Szakértők szerint rég volt akkora a különbség a standard és a Pro modell között, mint amilyen most lesz.

A gallium-nitrid vagy a GaN olyan anyag, amelyet a legújabb töltőkben lévő félvezetőkhöz használnak. Korábban ezt használták a LED-ek gyártására, és a műholdak napelemes tömbjeinek is népszerű anyagát jelentette. A töltőknél a GaN azért lényeges, hogy kevesebb hőt termeljen. A kevesebb hő azt jelenti, hogy az alkatrészek közelebb lehetnek egymáshoz, így a töltő jóval kisebb, mint az egyes gyártók által használt gyorstöltéshez adott fejek.

A GSMArena szerint mivel az Apple Prók támogatják majd a 30 wattos gyorstöltést, így várhatóan bemutatnak majd egy saját 30W-os GaN töltőt is, amivel ezt az opciót ki lehet majd használni. A hírek szerint a Pro és a Pro Max csak 0 százalék környékén fog 30W-tal tölteni, átlagosan 27-25W között lehet majd számolni. Ez azonban minden bizonnyal nem fogja a csomag részét képezni a drágább készülékek esetében sem, így külön lesz majd megvásárolható.

Kapcsolódó
Ezek lehetnek az iPhone 14 legfontosabb újdonságai
Nem csak a jobb kamera, és a Mini széria elkaszálása lesz újdonság.

Az Apple jelenleg is árul GaN töltőket a MacBookokhoz, például a most megjelent M2-es MacBook Airhez vagy a tavalyi 16 hüvelykes modellekhez. Ezek azonban az USB-C kábellel rendeznek, míg az idei iPhone szinte biztosan marad még a Lightning csatlakozónál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik