Tech

Van, akinek már elérhető a YouTube nagy újdonsága

Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

A YouTube az elmúlt években a videós tartalmak mellett a podcastoknak is egyre inkább a felületévé vált, amely most úgy tűnik, új szintre lép: saját céloldalt hoztak létre a beszélgetős műsorok számára – írja a 9to5Google.

A YouTube.com/podcasts már július óta működik néhány felhasználó számára, azonban arról egyelőre nem tudni, mikor válhat mindenki számára elérhetővé. A hírek szerint asztali webes és mobil eszközökön is elérhető szolgáltatás még nagyon kezdetleges, ugyanakkor már most látni a népszerű tartalmakat, a lejátszási listákat, az ajánlott epizódokat, illetve a különböző kategóriákat a felületen.

A portál szerint az oldal olyan mintha nem is új platformon, hanem mintha a Youtube-on, éppen csak miniatürizált videók között böngészne az ember. Kiemelték: a Premium csomag egyetlen funkcióját sem emeli át az oldal, így például a Lejátszásvezérlő funkció sem jelenik meg a videó alatt. Természetesen a podcastok közötti böngészés várhatóan egyre optimalizáltabb lesz, főleg hogy nagy valószínűséggel nem önálló appként, hanem a YouTube Music alkalmazás részeként fog működni a podcast felület. Ez utóbbi új felhasználói felületéről egyelőre semmit nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik