Tech

Hasznos funkcióval bővült a YouTube alkalmazás

MEHMET ALI OZCAN / ANADOLU AGENCY via AFP
MEHMET ALI OZCAN / ANADOLU AGENCY via AFP

A YouTube alapítása óta eltelt tizenhét évben egyértelműen a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari platformjává nőtte ki magát, amely folyamatosan hasznosabbnál hasznosabb funkciókkal bővül. A legújabb ilyen az élő szinkronizálási lehetőség a mobilos és televíziós appok között, amelyet egyesek már most ki tudnak próbálni, írja a PCWorld.

A videómegosztó platformot birtokló Google vezetője, Sundar Pichai már áprilisban beszélt az új funkció lehetőségéről, nemrég pedig ténylegesen elkezdődött annak élesítése. A vállalat lépését egy a BOND piackutató által készített felmérés indokolta, amely megállapította, hogy az emberek közel 90 százaléka használ valamilyen más digitális eszközt tévénézés közben.

Az új funkció kipróbálásakor egy kék „Kapcsolódás” gombnak kell felbukkannia, ha a tévén és a mobilunkon (iOS, Android) is bejelentkeztünk a YouTube-alkalmazásba. Miután a kapcsolat létrejött, könnyedén olvashatjuk el a videók leírását, kommentelhetünk, sőt meg is oszthatjuk a látottakat.

A TechCrunch hozzátette, hogy az új funkció nem csak könnyedebb élményt nyújt a nézőnek, de a platform számára kereskedelmi szempontból is új lehetőséget rejteget. A vállalat elmondása szerint ugyanis már tesztelik a videómegosztó új dizájnját, amely megkönnyítené a felhasználók számára a videókban látott termékek böngészését és megvásárlását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik