Tech

Régóta várt funkció érkezik a YouTube-ra

Hakan Nural / ANADOLU AGENCY / AFP
Hakan Nural / ANADOLU AGENCY / AFP

A YouTube egy új mobilapplikációs funkciót tesztel, amely lehetővé teszi, hogy bármelyik videóba belenagyítsunk – írja a 9to5Google. Az egyelőre még csak tesztüzemben működő opció, a csippentéssel történő zoomolás kis- és teljes képernyős nézetben is működik.

A vállalat szerint a funkció szeptember 1-jéig marad tesztelés alatt, így a YouTube körülbelül egy hónapot ad a felhasználóknak, hogy visszajelzést adjanak, melyek alapján finomíthatnak a funkción.

A csippentéssel történő nagyítás egyelőre csak a YouTube Premium előfizetőinek elérhető, de nem kizárt hogy a tesztidőszak után mindenki számára elérhetővé teszik.

A Premium előfizetőinek viszont egyszerű dolguk van, ha már most ki akarják próbálni. Ehhez meg kell nyitni az alkalmazáson belül a Beállítások menüpontot, majd lekattintani a középtájon lévő Új funkciók kipróbálása szekciót. Mivel egyelőre csak a nagyítás és kicsinyítés funkció érhető el, eltéveszteni sem tudjuk a választást. Itt azonban várhatóan számolni kell némi átfutási idővel, a bekapcsolás után ugyanis nem fogjuk tudni egyből használni az új funkciót, amely akár 8x-os nagyításra is képes lehet.

Nem ez az egyetlen frissítés, amit a YouTube mostanában eszközölt: múlt hónapban végre elérhetővé tették a kép a képben funkciót iPhone-ra és iPadre, miután először a prémium ügyfelek körében tesztelte; ez a rendkívül hasznos funkció egyébként már régóta elérhető Androidon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik