Tech

24 forintért is be lehetett szerezni a FIFA 23-at

EA Sports
EA Sports

Látványos öngólt lőtt az Electronic Arts kiadó, miután az indiai Epic Games áruházba 4,80 rúpiáért (nem egész 25 forintért) tette fel a hivatalosan szeptember 30-án megjelenő Fifa 23 Ultimate Editiont. A tizedesvessző eltévesztése miatt a játékot 99,98 százalékkal olcsóbban lehetett megvásárolni, melynek hatására nem meglepő módon megrohamozták a rajongók az online áruházat – írja a BBC.

A Fifa Ultimate Editions jellemzően drágább, mint a játék normál kiadása, mivel olyan extrákat kínálnak, mint például az extra Fifa pontok és a hivatalos megjelenés előtti hozzáférés. Indiában a 2023-as verzió ára 4800 rúpia (24 ezer forint), míg a Standard Edition 3499 rúpiába (18 ezer forintba) kerül. Itthon a szimpla kiadás 24 ezer, az Ultimate Edition 35 ezer forint környékén nyit majd.

Kapcsolódó
Megvan, mikor jön az utolsó FIFA-játék
Sokkal nagyobb figyelmet kap a női foci az EA utolsó FIFA-játékában.

A hiba híre gyorsan elterjedt a neten, és persze a gyártó is felfigyelt rá. Azok a vásárlók, akik szinte ingyen tudták megszerezni a játékot, attól tartottak, hogy a vásárlást törlik vagy visszatérítik a pénzüket. Az EA Sports végül e-mailben értesített a vásárlókat, hogy az ő hibájuk következtében alakult ki a kellemetlen helyzet, így aki meg tudta vásárolni a játékot, az megtarthatja plusz pénz kifizetése nélkül.

Bár régóta nem tud igazán különleges FIFA-játékot szállítani az EA, a játékosok kitartottak a márka mellett. A Fifa 22 volt a franchise történetének legsikeresebb kiadása, és nem sokkal a hivatalos megjelenés után az EA Sports nyilvánosságra hozta, hogy 9,1 millió játékos csatlakozott a játékhoz, és 460 millió mérkőzést játszottak le az első héten.

Ez lesz az utolsó alkalom, hogy az EA a FIFA címmel társítja az egyik legnépszerűbb sorozatát, miután komoly pénzügyi vitába keveredtek a FIFA irányító testületével. Ennek oka az volt, hogy a FIFA az EA Sportsot a következő 10 évben 2,5 milliárd dollár megfizetésére szólította fel, ha továbbra is használnák a nevet és a licenceket. A jelenlegi szerződés jövő nyáron jár le, ezt követően a franchise-t átnevezik EA Sports FC-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik