Tech

Megvan, mikor jön az utolsó FIFA-játék

Electronic Arts
Electronic Arts

Megjelent a FIFA 23 első hivatalos előzetese, amely az utolsó lesz a sorozatban, amely ezen a néven készül. A szeptember 30-án megjelenő játékban jónéhány újdonság lesz: a női klubcsapatok mellett megjelenik a cross-platform támogatás is, tehát Playstationön, Xboxon és Windows PC-nken is játszhatunk majd barátainkkal – írja a Gadget360.

Az EA Sports idén két hivatalos világbajnoki játékmódot is beépít a FIFA 23-ba, amelyek frissítésként jelennek majd meg, plusz költség nélkül. A férfi torna helyszíne Katar lesz – ahogy a való életben is —, míg a női kupai helyszíneit ausztrál és új-zélandi stadionokból lehet majd összeválogatni. A 2023-as FIFA női világbajnokság egyébként Óceániába kerül megrendezésre.

Kiemelt figyelmet kapnak az új játékban a női bajnokságok is.

Az angol FA Women’s Super League és a francia Division 1 Féminine-t is a játék részét képezi. A hét elején bemutatott Ultimate Edition borítóján a sorozat történetében először női focista, a Chelsea játékosa, Sam Kerr is feltűnik – természetesen Kylian Mbappé mellett, aki a FIFA 21 óta folyamatosan egyedüliként kap helyet a borítón.

Electronic Arts

A crossplay-támogatás is újdonság a FIFA 23-ban, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes játékot több platformon keresztül. Ez azonban csak az 1v1 módokban lesz támogatott. Külön érdekesség, hogy az idei FIFA-t az Epic Games Store-on keresztül is meg lehet majd vásárolni, bár a bejelentkezéshez és a kulcs ellenőrzéséhez Origin-fiókra is szükség lesz.

Az EA állítása szerint a mozgásrögzítő rendszerén is fejlesztett, köszönhetően az új Hypermotion2 technológiának, amely a valós 11v11-es felvételeket gépi tanulással kombinálja, hogy valósághű mozgást biztosítson. A FIFA 23 trailerében látható kevés játékmenet-felvétel alapján úgy tűnik, hogy a szabadrúgások irányítási sémája és elrendezése is megváltozik.

A felhasználói felület mostantól egy játékos-statisztika mezőt és egy várható gól panelt is tartalmaz majd, amely előre jelzi a gólszerzési lehetőségeket.

Ez lesz az utolsó alkalom, hogy az EA a FIFA címmel társítja az egyik legnépszerűbb sorozatát. A FIFA irányító testületével ugyanis korábban komoly pénzügyi vitába keveredtek. Ennek oka az volt, hogy a FIFA az EA Sportsot a következő 10 évben 2,5 milliárd dollár megfizetésére szólította fel, amiért használják a nevet és a licenceket. A jelenlegi szerződés jövő nyáron jár le, ezt követően a franchise-t átnevezik EA Sports FC-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik