Tech

Egy korszak vége: nem készít több FIFA-játékot az EA

NurPhoto / Contributor / Getty Images
NurPhoto / Contributor / Getty Images

Nem készít több FIFA-játékot az Electronic Arts (EA) – írja az Esport-1. A vállalat és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közel 30 éven át működött együtt, a két fél között régóta feszült a helyzet. 2023-tól a fejlesztő és kiadó EA Sports FC címen fogja elkészíteni aktuális focis programját, a szövetségnek pedig új partnert kell keresnie.

Az EA-nak továbbra is több mint 300 licencpartnere van. A portfólió több mint 19 ezer játékost, 700 csapatot, 100 stadiont és 30 bajnokságot tartalmaz, amelyek a cég ígérete alapján az EA Sports FC-ben megtalálhatóak lesznek.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke egy közleményben jelentette be, hogy továbbra is lesznek FIFA-játékok. Véleménye szerint mindig ez a név lesz a legjobb program a játékosok és a focirajongók számára. Külsős stúdiók és kiadók közreműködésével már fejlesztés alatt állnak focis játékok. 2022 harmadik negyedévében több program is meg fog jelenni, de már a 2024-es nagy szimulációs játékkal kapcsolatos tárgyalásak is megkezdődtek.

Az EA-féle FIFA minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb videójáték-sorozata.

A vállalat és a futballszövetség közötti ellentét hátterében valószínűleg anyagi okok állnak.

Beszámolók szerint a kiadó további jogokat szeretett volna, a FIFA ezért azt akarta, hogy az EA 2,5 milliárd dollárt fizessen a szerződés fenntartásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik