Tech

Készül a Squid Game videojáték

Romain Longieras / Hans Lucas via AFP
Romain Longieras / Hans Lucas via AFP

A Netflix bejelentette, hogy az Immersive Gamebox-szal közösen új, személyre szabott multiplayer játékot készítenek, amely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy a sorozat népszerű kihívásain szimulált formában menjenek végig. A játékot a virtuális valóság (VR) és a mozgásérzékelő technológia kombinációja kelti majd életre – írja az IndieWire.

A résztvevők olyan kihívásokban tehetik próbára magukat, mint a Red Light, Green Light; a Marbles és a névadó Squid Game. Az Immersive Gamebox Squid Game-élménye szeptember 21-én indul el kilenc amerikai városban, de az Egyesült Királyságban is ki lehet majd próbálni négy helyszínen. A játékban 16 éves vagy idősebb játékosok vehetnek részt, egy 60 perces játékkör ára pedig 22 és 40 dollár (8500 és 15500 forint) között lesz majd, helyszíntől függően.

Nem ez a Netflix első kísérlete arra, hogy további bőrt húzzon le a nagy sikert arató sorozatairól.

A streamingóriás korábban bejelentette, hogy Squid Game: The Challenge néven új valóságshow-t indít, amelyben 456 versenyző vesz részt egy sor, a sorozat által inspirált kihívásban, megküzdve a 4,56 millió dolláros nyereményért. Nem csak a koreai sorozattól vár plusz bevételt a cég játékok által, ugyanis már zajlik A vezércsel és A nagy pénzrablás mobiljátékok fejlesztése is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik