Tech

Musk már nem tárgyal a Twitter felvásárlásáról

JIM WATSON / AFP
JIM WATSON / AFP

Elon Musk tábora leállította a Twitter 44 milliárd dollárért történő felvásárlásával kapcsolatos, finanszírozásról szóló tárgyalásokat, így könnyen lehet hogy a milliárdos végül kifarol az üzletből, jelentette a The Washington Post három névtelen forrásra hivatkozva.

A SpaceX és a Tesla vezetője nem egyedül tervezte finanszírozni a Twitter felvásárlását: többek közt Larry Ellison iparmágnás, az Andreessen Horowitz kockázati tőkekezelő cég, a Fidelity, valamint a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance és a katari állami befektetési vállalat is azok között van, akik néhány milliárd dollárt hajlandók lennének beleinvesztálni a felvásárlásba.

Az akvizíció kapcsán továbbra is az jelenti a legnagyobb akadályt, hogy Musk és társai úgy vélik, nem ellenőrizhetők a platformon lévő spamekkel és botokkal kapcsolatos adatok. 

Érdekes egybeesés, hogy a jelentés alig néhány órával azután érkezett, hogy a Twitter konferenciahívást tartott a médiaszereplőkkel, hogy elmagyarázza, hogy a spam-fiókok adatai és a botok blokkolására szolgáló technológiája teljesen rendben van, hangsúlyozza Verge. A portál szerint a Twitter nemrégiben még hozzáférést is adott Musk csapatának egy komolyabb adathalmazhoz, hogy alátámasszák állításaikat, miszerint a hamis profilok a napi aktív felhasználóinak kevesebb mint 5 százalékát teszik ki.

Ezt nem volt egyszerű kicsikarni, Musk ugyanis már az üzlet áprilisi bejelentése óta próbálja megkaparintani a valós adatokat.

Végül egy tweet és egy ügyvédi felszólítás vezetett odáig, hogy a milliárdos és csapata átnézhesse az adatokat. A felszólításban az ügyvédek azt állították, a Twitter egyértelműen megsértette a felvásárlási megállapodást azzal, hogy nem volt hajlandó hozzáférést adni Musknak az adatokhoz. Amennyiben tényleg úgy dönt a Tesla és a SpaceX vezetője, hogy kihátrál az akvizícióból, nem fog túl jól járni. A megállapodás felbontása ugyanis azt jelentené, hogy 1 milliárd dollárt kellene fizetnie a Twitternek, ahogyan azt az eredeti megállapodásukban lefektették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik