Tech

Átalakítaná a Twittert Elon Musk

Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY via AFP
Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY via AFP

Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere április végén jelentette be, hogy 44 milliárd dollárt fejében felvásárolja a Twittert. Azóta különböző problémák miatt határozatlan időre eltolták az akvizíciót. Musk azonban láthatóan továbbra is kitart a felvásárlás mellett, amit jól mutat az is, hogy a napokban bemutatkozott a Twitter alkalmazottainak, és közel egy órán keresztül válaszolt a kérdéseikre.

A TechCrunch szerint a beszélgetés során Musk elmondta, egyelőre nem tudja, hogy pontosan mi lesz a pontos pozíciója a cégnél, abban viszont egészen biztos, hogy aktívan szeretne részt venni a termékfejlesztésben. Emellett azt is elvárná, hogy a csapat meghallgassa az új funkciókkal kapcsolatos észrevételeit, ötleteit. Mint mondta, a Teslánál is hasonlóképp megy a fejlesztés, így a Twitternél is hasonló vezetői stílust vinne tovább. Később azt is hozzátette, hogy a platformnak jobban kell hasonlítania a WeChatre és a TikTokra, ha el akarja érni az 1 milliárd felhasználós célt.

A kérdezz-felelek során a vállalat dolgozói felvetették Musknak, hogy tervez-e hasonló elbocsátásokat, mint a Teslánál, ahol a dolgozók 10 százalékát küldhetik el. A milliárdos válasza nem volt egyértelmű: szerinte a cég jelenlegi költségei meghaladják a bevételt, így nem túl jók a kilátások, de biztosat nem tud mondani.

Musk a hónap elején nagy port kavart kijelentéséről is megkérdezték az alkalmazottak. Mint ismert, a Tesla dolgozóinak kiküldött közleményében úgy fogalmazott, hogy ezentúl minimum 40 órát kell az irodában tölteniük, és aki home office munkavégzést szeretne, az keressen másik munkahelyet. Musk úgy reagált a Twitter-alkalmazottaknak, hogy sokkal jobb, ha mindenki az irodában van, de kivételes esetekben lehet majd szó arról, hogy távolról is dolgozhassanak. Ennek oka véleménye szerint az, hogy

egy médiaplatform működtetése más, mint az autók vagy rakéták építése, amit Musk szerint lehetetlen távoli munkavégzéssel végezni.

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa, ahogy az várható volt, magáncéggé alakítaná a Twittert, amint az üzlet lezárul, mondván így nem kellene a részvényesek megnyugtatásával foglalkoznia. A Twitter múlt heti közleményében kijelentette, minden információt megosztanak Muskkal, azonban a felvásárlás csakis a megállapított áron és feltételekkel valósulhat meg. Ha tehát mégis ki akar szállni az üzletből, az nem lesz könnyű. Az akvizíció továbbra is függőben van, mivel Musk szerint a platform nem tudja bizonyítani, hogy a botok számáról szóló állításaik megfelelnek a valóságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik