Tech

Behódolt Elon Musknak a Twitter

Patrick Pleul / POOL / AFP
Patrick Pleul / POOL / AFP

Miután Elon Musk hetekig próbálta meg kiszedni a Twitterből, mennyi bot dolgozik a platformon, a közösségi oldal most beadta a derekát, és minden adatot megad neki – írja a The Washington Post.

A Postnak nyilatkozó névtelen forrás szerint a közösségi hálózat igazgatósága azt tervezi, hogy már a jövő héten hozzáférést biztosít Musk számára az oldal által kezelt valós idejű tweetfolyamhoz és az azokkal kapcsolatos metaadatokhoz. A hír teljesen szembemegy a testület korábbi álláspontjával, amely megtagadta Musk adatkérését. Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója azt mondta, hogy a cég adatait védett információk alapján hozták nyilvánosságra. Válaszul Musk azzal vádolta a céget, hogy „aktívan ellenállt és meghiúsította az információs jogait”.

Musk már több mint egy hónapja viharos tárgyalásokat folytat a Twitter megvásárlásáról, amit 44 milliárd dollárért, azaz részvényenként 54,20 dollárért akar megkapni. Az elmúlt hetekben aggodalmát fejezte ki az oldalon található botok és hamis fiókok száma miatt, és több bizonyítékot követelt a Twitter valós felhasználóinak számáról. Hétfőn jogi csapata levelet nyújtott be a SEC-hez, amelyben

azt állították, hogy a Twitter megszegte a szerződésüket, mivel nem adta meg az összes kért adatot.

Minden másodpercben körülbelül 6000 tweet születik, ami naponta több mint félmilliárd bejegyzést jelent. A Post szerint elsöprő mennyiségű információról van szó, és a cég vezetői kételkednek abban, hogy Musk bármit is képes lesz találni az információáradatban, amit ők még nem tudnak. A hírek szerint körülbelül 24 elemző cég fér hozzá az adatfolyamhoz, amely a felhasználói eszközökről és fiókokról tartalmaz információkat.

A közösségi oldal többször is hangoztatta, hogy a hamis fiókok csak a felhasználóinak 5%-át teszik ki. De a botszámok becslése bonyolult, és más elemzések ellentmondó eredményeket találtak magasabb bot-prevalencia mellett. Ettől függetlenül Musk valószínűleg tisztában volt a Twitter hamisított fiókokkal kapcsolatos problémáinak hosszú történetével, mielőtt vételi ajánlatot tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik