Tech

Karddal fenyegette Zuckerberg a Facebook dolgozóit

Kevin Dietsch/Getty Images
Kevin Dietsch/Getty Images

A Facebook korábbi és jelenlegi dolgozói többször nyilatkoztak már arról, hogy nem egyszerű megfelelni a vezetőség sokszor lehetetlennek tűnő elvárásainak, azonban ezentúl nem sokat lehet tudni a cég belső kommunikációjáról. Most azonban Noah Kagan volt programozó egy TikTok-videóban számolt be arról, hogy a vállalat indulása után nem sokkal Mark Zuckerberg attól sem riadt vissza, hogy egy karddal fenyegesse meg a fejlesztőket, írja a Futurism.

Kagan nem most először beszél a Facebooknál töltött idejéről: a 2014-ben kiadott, a How I Lost 170 Million Dollars: My Time as #30 at Facebook című könyvében mesélt már érdekes történeteket a techcégről. A videó szerint a kardos incidens még 2005-ben, a Facebook elindítása után nem sokkal történt, amikor igencsak ingerlékeny időszakát élte a Meta mostani vezetője. A volt programozó szerint egy céges meetingen durrant el Mark Zuckerberg agya, ekkor olyan „nagyszerű motivációs mondatok hangzottak el” tőle, mint hogy:

„Ha ezt nem csinálod meg hamarabb, pofon váglak”, vagy hogy „ha nem szeditek össze magatokat, akkor ezzel a karddal fogom levágni a fejeteket”.

Kagan elmondása szerint a mai napig nem tudja, miért jött karddal a találkozóra Zuckerberg. A korábbi Facebook-alkalmazott szerint a Facebook-vezértől korábban sem állt messze a furcsa, ingerült viselkedés: egyszer egy pókerpartin húzta fel magát, mert kikapott a PayPal társalapítójától, Peter Thielntől. Máskor viszont egészen bőkezű volt: előfordult, hogy az összes alkalmazott parkolójegyét kifizette. A programozó mindössze néhány hónapot töltött a Facebooknál, ma pedig az AppSumo nevű cég vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik