Tech

Vége az Airbnb-s házibuliknak

Getty Images
Getty Images

A koronavírus-járvány megjelenésével számos kormány döntött úgy korábban, hogy kötelező távolságtartást rendel el az állampolgárok között. Ehhez igazodva az Airbnb is bejelentette 2020-ban, hogy ideiglenes tilalmat vezet be a házibulikra. Friss közleményük szerint pedig annyira eredményesnek bizonyult a tilalom, hogy már nem is tervezik feloldani azt, írja a Verge.

Idővel a partitilalom sokkal több lett, mint közegészségügyi intézkedés. Alapvető közösségi irányelvvé fejlődött, amellyel támogatni tudjuk a kiadókat, és azok szomszédjait is.

A vállalat döntése nyomán korábban minden, a lakók számára zavaró eseményt betiltottak, különös tekintettel a nyílt meghívásos összejövetelekre, amiket sokszor más közösségi oldalakon, például a Facebookon hirdettek meg. Az Airbnb állításai szerint 2021-ben mintegy 6600 vendég fiókját függesztették fel a partitilalom megsértése miatt, ami azonban eltörpül a 150 milliós felhasználói szám mellett.

A tilalom véglegesítésével egy időben viszont feloldották a szintén 2020-ban bevezetett 16 fős foglalási korlátot. A cég szerint ennek oka, hogy rengeteg olyan ingatlan van, amely kényelmesen befogadhat több mint 16 embert. Hozzátették: sokan pedig többgenerációs családi utazások alkalmával és nagyobb csoportokkal veszik igénybe ezeket a lakásokat. A változtatások a következő hónapokban lépnek életbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik