Tech

Jön a revolutos „vásárolj most, fizess később” szolgáltatás

Michal Fludra / NurPhoto via AFP
Michal Fludra / NurPhoto via AFP

Az Apple után Európa egyik legnagyobb fintech cége, a Revolut is elkészítette a saját Buy Now Pay Later (BNPL) szolgáltatását. A halasztott fizetési rendszer elsőként az írországi felhasználók számára lesz majd elérhető, azonban a tervek szerint még idén bevezethetik több kelet-európai országban. Magyarországot egyelőre nem nevezte meg ezek körében a cég – írja a HWSW.

A halasztott fizetési szolgáltatás lényege, hogy az ügyfelek a vásárlásuk összegét három egyenlő részletben törleszthetik (az első részlet a vásárlás során esedékes). Ez tehát egy rövid lejáratú kölcsön, melynek maximális összege – a Revolut saját, részben open banking-alapú belső hitelképességi vizsgálata alapján – 499 euró.

A részletekben történő fizetés természetesen nem díjmentes: a szolgáltató az utolsó két részletre 1,65 százalékos díjat számol fel. Ez magába foglalja a kamatot, és a kezelési költséget is.

A részletfizetési szolgáltatás személyes és online vásárlások esetén is igénybe vehető. Készpénzfelvételnél, valamint kriptovaluta- és értékpapír-vásárlásnál azonban nem lesz elérhető. A kölcsön bármikor, külön költség felszámolása nélkül előtörleszthető. A Revolut régóta tervezgeti már, hogy a hagyományos banki szolgáltatók hiteltermékeinél kedvezőbb ajánlattal álljon elő. Litvániában például már 2020 májusa óta teszteli saját hitelkártyáját és személyi hitel konstrukcióját, Lengyelországban pedig 2020 decembere óta érhetők el a cég banki szolgáltatásai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik