Tech

Titkosított kínai harckocsiterveket töltött fel az internetre, hogy megnyerjen egy online vitát

AlexLMX / Getty Images
AlexLMX / Getty Images

Úgy tűnik, valaki titkosított kínai tankterveket töltött fel a War Thunder ingyenesen játszható online háborús játék egyik fórumára, hogy megnyerjen egy vitát egy teljesen idegennel – írja egy védelmi témákkal foglalkozó brit újságíró Twitteren.

A Task and Purpose weboldal szerint ez már a harmadik hasonló eset, ezúttal kínai tankokról szivárogtatott ki valaki nyilvánvalóan titkosított katonai információkat csak azért, hogy alátámasszák, mennyire hiteles a játékban készített videója.

A War Thunder népszerű harcszimulátor modern szárazföldi, légi és tengeri járműveket vonultat fel, nagyjából 50 000 játékos játssza.

Bár sok eredeti képet levettek, a titkosított dokumentumok lényegében egy kínai harckocsi vázlatai voltak, amelyeket feltehetően azért tártak így a világ elé, hogy megmutassák: a videojáték hogyan tudná pontosabban ábrázolni, mi történne, ha egy kínai és egy amerikai tank harcban találkozna.

Ez nem az első eset, hogy ilyesmi előfordul: 2021 júliusában valaki, aki nagy valószínűséggel az Egyesült Királyság Királyi Tankezredének parancsnoka lehetett, feltöltött néhány dokumentumot a War Thunder fórumra, amelyek részletezik a brit Challenger 2 harckocsi műszaki specifikációit. Feltehetően ezzel azt próbálta bebizonyítani, hogy a játékban tévedtek a tankkal kapcsolatos részletekben. Néhány hónappal később egy második szivárogtatás történt, ezúttal azért, mert valakinek rendkívül fontos volt, hogy a francia LeClerc harckocsi pontosabban legyen ábrázolva a videojátékban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik