Tech

Visszaránt a múltba a Google Maps egyik találata

YouTube
YouTube

A Google Maps az utóbbi években bebizonyította, amellett, hogy rendkívüli módon megkönnyíti a közlekedést, legalább annyi vicces pillanatot is tartogat pillanatfelvételeinek köszönhetően. A Google Street View-n ugyanis láthattunk már eső-kelő járókelőket, de a leginkább megmagyarázhatatlan történések sem maradtak ki a sorból, mint az utcán egymást kergető búvárruhás alakok, vagy a lófejmaszkban teázgató fiatalok.

A szolgáltatás azonban nemcsak véletlenszerűen tud vicces pillanatokat okozni, de a népszerű helyszínek kapcsán is tartogat meglepetéseket. Legalábbis ez derül ki egy Twitter-felhasználó legújabb felfedezéséből. Egy a közösségi médiában terjedő, vicces videó szerint ugyanis minél inkább ráközelítünk a londoni Freston Road 150-es számra, egyre baljósabb hangokat fogunk hallani.

Ám amikor már mindenki biztos benne, hogy valami ijesztő fog történni, akkor a semmiből elugrik Rick Astley Never Gonna Give You Up című klipje, amit ezen a helyen vettek fel. Ez természetesen mind csak a videó része, az alkalmazásban senkinek nem fog előugrani a videó.

Azt azonban így sem lehet mondani, hogy ne lenne humoránál a Google, ugyanis a híres aluljárót ténylegesen történelmi helyszínként aposztrofálja az alkalmazás. A több mint egymilliárdos nézettséggel rendelkező dal egyébként bő tíz éve volt az egyik leginkább felkapott mémalapanyag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik