Tech

Furcsa szigetre figyeltek fel a Google Térképen

Egy elsötétített sziget (Vostok-sziget) a Google Térkép felhasználóinak kedvenc új rejtélye, amiről szokás szerint a Redditen indult beszélgetés. A Vostok-sziget egy lakatlan korallsziget a Csendes-óceán középső részén, a Kiribatihoz tartozó Line-szigetek része. A Google szolgáltatásában a háromszög alakú sziget körül világoskék hullámok láthatók, amik a homokos partnak csapódnak, ám a benti rész teljesen ki van sötétítve a Térképen.

Reddit / Google Maps

Félig komolyan, félig kevésbé komolyan lehet venni az ilyen fórumos diskurzusokat, mert általában az emberek vicces magyarázatokkal térnek vissza. Sokak szerint a sziget hasonló lehet, mint ahol a népszerű Lost című sorozat játszódik, vagy az 51-es körzet. Valaki szerint egyszerűen csak olyan, mint Isten gitárpengetője lenne. A fórumozók egy része szerint viszont inkább arról van szó, hogy a magas és sűrű erdőzettel borított, lakatlan szigetnél renderelési hiba lépett fel a szolgáltatásban, vagy a műholdképek nem a megfelelő minőségűek.

Nem ez az első alkalom, hogy a netezők furcsa, a Google térképszolgáltatásán látott dolgokhoz próbálnak magyarázatot találni, legutóbb egy rejtélyes kapuról írtunk:

Kapcsolódó
Rejtélyes kaput találtak a Google Térképen
Egyesek szerint ez lehet a pokol kapuja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik