Tech

Ezek most a legnépszerűbb mobilmárkák itthon

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Canalys piackutató közétette a globális mobilpiacra vonatkozó legújabb, a 2022-es év első negyedévére vonatkozó kutatását, amiből többek között az is kiderül, hogy hazánkban mely mobilgyártók eszközei számítanak a legnépszerűbbnek.

Magyarországon még mindig a Samsung vezeti a listát, habár a dél-koreai gyártó 16 százalékos csökkenést könyvelhetett el a tavalyi év hasonló időszakához képest. Nem úgy az ismét a második helyen végző Xiaomi, aminek az éven belüli növekedése a magyar piacon (a hivatalos csatornákon értékestett készülékeket figyelembe véve) 2022 első negyedévében 45 százalék volt volt.

Canalys

Szintén nem panaszkodhat a harmadik helyen végző Apple a maga 12 százalékos növekedésével, ha viszont csak a számokat nézzük, akkor a legnagyobb nyertes az első negyedévben az Oppo volt, hiszen a márka 1395 százalékos növekedést produkált 2021 első negyedévéhez képest.

A képet persze némileg árnyalja, hogy a hazánkban korábban még jobbára ismeretlen márka ezzel az ütemmel is csak a hazai piac 3 százalékát tudhatja magáénak, míg a Samsung toronymagasan vezet 48 százalékkal, a Xiaomi jelenleg 21 százalékon áll, az Apple pedig a teljes magyar piac 15 százalékát tudhatja magáénak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik