Tech

A Samsung a legnagyobb mobilgyártó, de egyedül az Apple növelte a profitot

Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket / Getty Image
Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket / Getty Image

Elkészült a Canalys elemzése a globális mobilpiac idei első negyedévéről, amiből kiderül, hogy továbbra is a Samsung számít a legnagyobb gyártónak, ugyanakkor csak az Apple tudott növekedni 2021 hasonló időszakához képest. A szegmens teljes forgalma 311,2 millió készülék volt, ami 11 százalékos visszaesés az előző év számaihoz képest – ennek okai között szerepel a globális chiphiány, a koronavírus miatti lezárások és a növekvő infláció.

A Samsung 73,7 millió készüléket szállított le január és március között, ezzel lefedve a globális okostelefonos piac 24 százalékát, míg a második helyen az Apple áll, 56,5 millió telefonnal és 18 százalékos piaci részesedéssel. Ám hiába szállított le a cupertinói cég kevesebb készüléket, mégis ez a cég az egyetlen, ami növelte a profitját a tavalyi év első negyedévéhez viszonyítva.

Canalys

A globális ranglista harmadik, negyedik és ötödik helyen kínai márkák állnak: a Xiaomi 39,2 millió készülékkel (13% piaci részesedés), az Oppo (ideszámolva a OnePlus telefonokat is) 29 millióval (9% piaci részesedés), majd a Vivo 25,1 millió okostelefonnal (8% piaci részesedés). A fennmaradó 28 százalékot a többi telefongyártó teszi ki, 87,6 millió leszállított okostelefonnal.

Kapcsolódó
Kínában már a Honor az új Huawei
A cég az első negyedévben 166,8 százalékos növekedést produkált az előző év hasonló időszakához képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik