Tech

Megint rekordot döntött az Apple

Brooks Kraft / Apple, Inc. / AFP
Brooks Kraft / Apple, Inc. / AFP

Soha nem nyitotta még olyan jól az évet az Apple, mint 2022-ben – írja a HWSW. A cég az elcsúsztatott pénzügyi időszaknak köszönhetően márciusban a második negyedévet zárta, rekord eredménnyel, tehát ebben az időszakban a vállalatnak még sosem ment ennyire jól a szekér.

A cég árbevétele a második negyedévben 97,3 milliárd dollár volt, ami 9 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Ebből a tiszta nyereség 25 milliárd dollár, ami 6 százalékos növekedést jelent. A két legjobban teljesítő terület az okostelefon- és a szolgáltatás üzletág: előbbi 5,5 százalékkal, 50,6 milliárd dollárra, utóbbi 17 százalékkal 19,8 milliárd dollárra nőtt.

Ugyanakkor nemcsak az Apple indította erősen az évet: a Samsung 51 százalékkal nagyobb nyereséget produkált, mint egy éve ilyenkor. A dél-koreai cég összesített árbevétele az első negyedévben 77,78 billió koreai won (21,91 billió forint) volt, a nyereség pedig 14,12 billió won (3,98 billió forint). A növekedés többek között az idén tavasszal piacra dobott Samsung Galaxy S22 okostelefon-családnak köszönhető, de a cég minden üzletága tarolt, a félvezetőket és a kijelzőket is beleértve – utóbbinál az okostelefonokba kerülő OLED panelek jelentik a húzóágazatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik