Tech

Nem kapkodnak az emberek az olcsó iPhone után

Brooks Kraft / Apple, Inc. / AFP
Brooks Kraft / Apple, Inc. / AFP

Az Apple március 8-án mutatta be a legújabb olcsósított okostelefonját, az iPhone SE 2022-es verzióját, és a jelek afelé mutatnak, hogy a készülék iránt jóval szerényebb a kereslet, mint ahogy arra az almás cég számított. Ming-Chi Kuo iparági elemző szerint a március 18. óta kapható mobil gyártását a csekély érdeklődés hatására már vissza is fogta az Apple.

A szakértő információ szerint a cég erről már értesítette a partnereit, és Kuo becslése szerint a korábban jósolt 25-30 millió eladott SE helyett idén már csak 15-20 millió találhat gazdára.

Kapcsolódó
Március 18-tól kapható a legújabb olcsósított iPhone
Jön a 2022-es iPhone SE, ami már tudja az 5G-t is.

Kuo meglátását és információit alátámasztani látszik, hogy a vadonatúj mobilból bőven van készleten (itthon is azonnal elérhető bármilyen színben és tárhellyel), ami egy Apple termék esetében meglepő, főleg most, hogy a legtöbb gyártó sokszor nem képes kiszolgálni a termékei iránt mutatkozó igényt a globális chiohiány miatt – elég csak a PlayStation 5 esetére gondolni.

Érdemes persze megjegyezni, hogy a 15-20 milliós becslés csak az Apple mércéjével mérve komoly visszaesés, más gyártók összetennék a két kezüket, ha egy-egy készülékükből ennyi fogyna egyetlen év alatt. Az almás céget ráadásul azért sem kell félteni, mert egy nemrég közzétett elemzés szerint a tavalyi év tíz legnépszerűbb telefonjából hét iPhone volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik