Tech

Népszerű Twitter-funkció válhat fizetőssé

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
A Twitter még jó ideig ingyenes maradhat, a kiegészítő szolgáltatásokért és a reklámok eltüntetéséért viszont hamarosan a zsebünkbe kell nyúlni.

Ugyan egyelőre még ingyenes platformként beszélhetünk a Twitter által üzemeltetett TweetDeck felületről, de egy újonnan felfedezett kód arra utal, hogy hamarosan exkluzív, csak előfizetéses formában elérhető funkcióvá válhat a szolgáltatás – írja a TechRadar.

A hírek szerint a vállalat egy új TweetDeck regisztrációs oldal elkészítésén dolgozik, a belépéshez pedig a jövőben már Twitter Blue előfizetésre lesz szükség. Amennyiben a felhasználó nem iratkozott fel, egyből a regisztrációs felületre irányíthatja át az oldal, derül ki az adatbányász Jane Manchun Wong egyik friss bejegyzéséből.

A Twitternél nem most merül fel először a fizetős kiegészítő szolgáltatások lehetősége, tavaly már szivárogtak ki olyan információk is, melyek szerint a Twitter Blue szolgáltatást a jövőben nagyjából havi három dollárért cserébe érhetnék csak el a felhasználók. A TweetDeck fizetőssé tétele pedig egy újabb lépést jelentene az exkluzív Twitter megteremtéséhez.

Maga a TweetDeck (ami egykor önálló alkalmazásként létezett, majd a Twitter felvásárolta és ma már csak böngészőből elérhető) rendkívül hasznos a böngészős felhasználók számára, ugyanis lehetővé teszi, hogy több különböző fiók, téma vagy hashtag idővonalát görgethessék párhuzamosan. A fizetős változat azonban ennél is többet ígér: a legtöbb prémium szolgáltatáshoz hasonlóan itt is reklámmentességgel kívánják levenni a felhasználókat a lábukról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik