Tech

A PlayStation 5 továbbra is hiánycikk marad

Jeffrey Groeneweg / ANP via AFP
Jeffrey Groeneweg / ANP via AFP

A Sony közzétette a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó üzleti jelentését, amiből kiderült, hogy az ünnepi szezont is magába foglaló negyedévben a vállalat 3,9 millió PlayStation 5 konzolt szállított le a kereskedőknek, amik a gép iránti folyamatos érdeklősének köszönhetően azonnal gazdára is találtak, tehát értékesítették őket. A konzol ezzel az eredménnyel (a negyedik negyedévet bezáróan) 17,3 millió eladott példánynál tart, ami 2,9 millióval kevesebb, mint amennyi a PlayStation 4-ből fogyott ugyanennyi idő alatt az előző generációs gép premierjét követően.

Az elmaradás az egész tech szektort érintő globális chiphiányra vezethető vissza: a japán cég egész egyszerűen nem tud elég konzolt gyártani, és ennek következményeként képtelen kiszolgálni a gép iránt mutatkozó igényeket. És ez a közeljövőben sem fog változni.

Kapcsolódó
Súlyos árat fizetünk azért, hogy megrohamoztuk a kütyügyártókat
A koronavírus hatására világszerte nőtt a kereslet az elektronikai eszközök iránt, majd beütött az iparokon átívelő chiphiány.

A jelentés szerint a vállalat arra számít, hogy a PS5-ből még 2022-ben sem tudja legyártani a szükséges mennyiséget, így a gép az év első felében továbbra is hiánycikk marad. A Sony mindezt számszerűsítette, hiszen módosították a 2022-as üzleti évre vonatkozó előrejelzésüket: a korábban becsült 14,8 millió helyett már csak 11,5 millió konzol leszállítására számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik