Tech

Most már PayPallal is lehet pénzt küldeni Ukrajnába

JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Március elején a PayPal a jelenlegi körülményekre hivatkozva leállította szolgáltatásait Oroszországban, csatlakozva számos pénzügyi és technológiai vállalathoz, amelyek felfüggesztették a működésüket az országban. Most bejelentették: megnyitották az utat az Ukrajna felé áramló pénzösszegeknek is, korábban ugyanis csak Ukrajnából kifelé lehetett pénzt küldeni, az országba befelé nem – írja a TechCrunch.

A bővítés lehetővé teszi az ukrán PayPal számlatulajdonosok számára, hogy pénzt küldjenek és fogadjanak barátaitól és családtagjaitól szerte a világon. Azok az ukrán ügyfelek, akik pénzt kapnak a PayPal pénztárcájukba, átutalhatnak pénzt bankszámlájukra az arra jogosult Mastercard vagy Visa betéti vagy hitelkártyával.

A PayPal azt is bejelentette, hogy június 30-ig átmenetileg elengedi az ukrán PayPal-számlákra pénzt küldő vagy ukrán PayPal-számlákra pénzt fogadó ügyfelek díjait. A Xoom, amely a vállalat nemzetközi átutalási szolgáltatása, szintén elengedi a tranzakciós díjakat Ukrajnában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik