Tech

Csökkent a Twitter nyeresége

Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images
Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

A Twitter 18,2 százalékos adózott eredménycsökkenésről jelentett a tavalyi negyedik negyedév alapján – írja az MTI. A cég csütörtökön közölte, hogy nettó nyeresége a december végével záródott három hónapban 181,694 millió dollár, részvényenként 21 cent volt, szemben az egy évvel korábbi 222,116 millió dollárral, részvényenként 27 centtel.

A bevétel a vizsgált időszakban 21,6 százalékkal, 1,567 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 1,289 milliárd dollárról. Árfolyamváltozások nélkül 23 százalék volt a növekedés. A hirdetési bevételek 22 százalékkal 1,41 milliárd dollárra emelkedtek. A negyedéves bevétel elmaradt a szakértők által várt 1,58 milliárd dollártól.

A Twitter csütörtökön új, 4 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot is bejelentett. Tervei szerint gyorsított eljárásban 2 milliárd dollár értékben vásárol vissza saját részvényeket, a többit pedig fokozatosan. Az új program a 2020 márciusában bejelentett 2 milliárd dolláros visszavásárlási programot váltja fel, amelyet csak részben használt ki.

A Twitter kiadásai a tavalyi utolsó negyedévben 35 százalékkal, 1,4 milliárd dollárra nőttek a létszámnövekedés, illetve a magasabb infrastrukturális és marketingkiadások miatt.

A napi aktív felhasználók száma 217 millióra emelkedett a 2020 negyedik negyedévi 192 millióról. A harmadik negyedévhez viszonyítva 6 millió fővel nőtt a szám, miközben a szakértők 8 millió fős növekedést vártak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik