Tech

Íme négy készülék, ha frissíti a céges okoseszközöket

Vodafone
Vodafone
Okoseszközökre nemcsak a magánéletünkben, de a munka során is nagy szükségünk van, napjainkban szinte elképzelhetetlen, hogy ne legyen nálunk olyan eszköz, amin elérhetők vagyunk, és feladatokat lehet végezni. Összeállításunkban kifejezetten céges felhasználásra szánt eszközökre fókuszálunk, lesz közte egyszerű és olcsó, illetve elegánsabb és nagyobb tudású készülék is.

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Ha nem belépő szintű telefont keresünk, hanem egy kifejezetten új, külsőre elegáns és hardver szempontjából is jól felszerelt eszközt, akkor a középkategóriás Xiaomi 11 Lite 5G NE lesz a jó választás. Ez a készülék november óta kapható Magyarországon, és lényegében tud mindent, amit egy modern okostelefonnak tudnia kell. Gyönyörű, 6,55 hüvelykes AMOLED kijelző, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, ultragyors képfrissítéssel, gyönyörű színekkel és 1080×2400 pixeles felbontással. A burkolat alatt egy Qualcomm Snapdragon 778G 5G processzor, 8 GB memória és 256 GB háttértár kapott helyet, az akkumulátor pedig 4250 milliamperórás – ezzel akár két napig is bírja a mobil töltés nélkül, ráadásul adott a 33 wattos gyorstöltés is vezetéken keresztül.

Vodafone Készülékjellemzők itt

Fotózás terén szintén nincs ok panaszkodni, hiszen összesen négy kamera várja a felhasználókat: egy 20 megapixeles szelfi modul az előlapon, hátul pedig egy 64 megapixeles főegység, egy 8 megapixeles ultraszéles lencse, illetve egy 5 megapixeles telefotó/makró variáns – ezzel az összeállítással szinte bármilyen körülmények között remek képek készíthetők. Emellett érdemes tudni, hogy a Xiaomi 11 Lite 5G NE a gyártó legvékonyabb (6,8 mm) és legkönnyebb (158 gramm) 5G-s okostelefonja, tehát ezzel az eszközzel már a Magyarországon is terjedő, elképesztő letöltési sebességet biztosító újgenerációs hálózatokra is simán fel lehet csatlakozni.

Alcatel Tab 3T 10 (2020) 4G táblagép

Ha a cégnél szükség van egy egyszerűbb, de jó használható táblagépre, akkor az Alcatel Tab 3T 10 ideális választás lehet. Főleg akkor, ha csak a telefonnál nagyobb képernyőre van szükség a netezéshez, emailezéshez vagy más irodai feladatok elvégzésére – mondjuk külső helyszínen. Ez a modell böngészésre, kapcsolattartásra, videotelefonálásra tökéletesen megteszi, ráadásul SIM-kártya is helyezhető bele, így az említett feladatokat a munkahelyi wifitől távol, mobilneten keresztül is képes ellátni.

Vodafone Készülékjellemzők itt

A képernyő 10,1 hüvelykes, tehát kellően nagy, 1280 x 800 pixel felbontással, a táblagép súlya pedig 475 gramm, így könnyen hordozható. Az akkumulátor 5500 milliamperórás, ami akár két napig is életben tartja a tabletet, és az eszközről nem maradtak le a kamerák sem: hátul egy 5 megapixeles, elől pedig egy 1,9 megapixeles egység várja a leendő tulajdonosokat. Memóriából 2 GB, míg háttértárból 32 GB áll rendelkezésre – utóbbi szerencsére 256 GB-ig bővíthető. A táblagép Android 10 operációs rendszert kapott, amit a hardver szépen ki is szolgál.

Alcatel 1B okostelefon

Ha teljesen alap szintű, ennek megfelelően kifejezetten olcsó okostelefonokra van szükség a cégnél, akkor az Alcatel 1B szintén jó megoldás lehet. Ez egy abszolút belépő kategóriás készülék, ennek megfelelő képességekkel, cserébe viszont az ára is meglehetősen baráti – kapcsolattartásra és a teljesen alap feladatok ellátására van kitalálva. A kijelző 5,5 hüvelykes, tehát ez egy kifejezetten kompakt telefonról beszélünk, aminek a súlya is mindössze 168 gramm.

Vodafone Készülékjellemzők itt

Kamera természetesen van az előlapon (5 megapixel) és a hátlapon is (8 megapixel), és a fotózás mellett adott a Full HD videók készítésének lehetősége is. Az akkumulátor egy napig bőven bírja töltés nélkül, ráadásul a készülékbe akár két SIM-kártya is helyezhető. Memóriából 2 GB-ot rejt a telefon, méghozzá egy nyolcmagos processzor kíséretében, amit 32 GB háttértár egészít ki – bővítésre viszont itt nincs lehetőség. Ez tényleg egy alap készülék, így főleg olyan munkatársaknak lehet ideális, akik első sorban kapcsolattartásra használnák a telefont, de olykor szükségük lehet fotós vagy navigációt segítő funkciókra is.

Realme C21

Szintén belépő szintű, de az Alcatelnél valamivel komolyabb készülék a Realme C21: a kijelző itt már 6,5 hüvelykes, tehát kifejezetten nagy, 1600×720 pixel felbontással és 5 megapixeles előlapi kamerával – ami már videótelefonáláshoz is ideális. A készülék Android 10 operációs rendszerrel érkezik, a zavartalan futtatást pedig egy 2,3 GHz-es órajellel dolgozó, nyolcmagos processzor, illetve 4 GB memória és 64 GB háttértár biztosítja – utóbbi tovább bővíthető 256 GB-ig.

Vodafone Készülékjellemzők itt

A hátlapon összesen három kamera kapott helyet: egy 13 megapixeles főegység, egy 2 megapixeles makró egység, illetve egy 2 megapixeles mélységélesség szenzor. Nagy előny továbbá az 5000 milliamperórás akkumulátor, ami akár két napig is képes töltés nélkül életben tartani a telefont. Nem szabad továbbá elfeledkezni a fordított töltésről sem, aminek köszönhetően vezeték nélkül tölthetők a telefonról más eszközök, például okosórák vagy fülhallgatók.

Szponzorált tartalom

A cikk a Vodafone támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik