Tech

Telefont venne karácsonyra? Van három jó tippünk!

Getty Images
Getty Images
Közeledik a karácsony, amikor egyre többen kapnak telefonokat ajándékba, és természetesen mi magunk is dönthetünk úgy, hogy valamilyen mobillal lepjük meg a családtagokat vagy a barátokat. Az alábbi összeállításban három olyan készülék szerepel, amivel nem nagyon lehet hibázni.

Huawei Nova 9

Ha valaki igazi újdonságra vágyik, és nem zavarja, ha egy okostelefonon nincsenek ott a Google szolgáltatásai, akkor az október végén debütált Huawei Nova 9 remek választás lehet. Középkategóriás készülékről lévén szó, egészen elfogadható áron kapunk olyan hardvert, amivel biztosan nem lesz gondunk az elkövetkezendő években. 6,57 hüvelykes, ívelt OLED kijelző, 1080 x 2340 pixeles felbontással, 120 Hz-es képfrissítéssel és lényegében tökéletes megjelenítéssel. A telefon mindössze 7,77 milliméter vastag, így kényelmesen elfér a kézben, a burkolat alatt található hardver pedig szépen elvégez minden rábízott feladatot. A Qualcomm Snapdragon 778G 4G processzor, a 6 (vagy 8) GB memória és a 128 GB tárhely nemcsak az operációs rendszer és az alkalmazások gond nélküli futtatását biztosítja, de a mobiljátékok jelentős része sem okoz gondot nekik. Az akkumulátor 4300 milliamperórás, akár másfél napig is bírja, ráadásul 66 wattal tölthető, és az ehhez szükséges adapter is benne van a készülék dobozában.

 

Huawei Nova 9 Dual SIM Készülékjellemzők

A szelfizésről ezen készülék esetében egy 32 megapixeles, a kijelzőbe vágott lyukban megbújó előlapi kamera gondoskodik, a hátlapon pedig egy 50 megapixeles főegység várja, hogy remek képeket készítsünk vele, legyen szó nappali, vagy akár esti fotózásról. Emellé jön még egy 8 megapixeles széleslátószögű lencse, továbbá egy 2 megapixeles makró kamera és egy 2 megapixeles mélységélesség szenzor – utóbbi a profi portrék elkészítésében lesz a segítségünkre. Ha pedig valaki videózásra adja a fejét, akár 4K-ban is rögzíthet szuper felvételeket.

Oppo Reno5 Z 5G

Az Oppo napjainkra a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, és a készülékeik már hazánkban is kaphatók, a Reno5 Z 5G egy alsó középkategóriás készülék, olyan specifikációkkal, amelyek a legtöbb felhasználó igényeit bőven kielégítik. 6,43 hüvelykes AMOLED kijelző, 2400 x 1080 pixel felbontással, 90 Hz-es képfrissítéssel, hibátlan megjelenítéssel és persze a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval. Operációs rendszerként előre telepített Android 11 várja a felhasználókat, a zavartalan működésről pedig egy nyolcmagos MediaTek MT6853 Dimensity 800U 5G processzor gondoskodik, méghozzá 8 GB memória és 128 GB háttértár társaságában – utóbbi SD-kártyával tovább bővíthető 256 GB-ig. A SIM foglalatba akár két kártya is tehető, és a telefon már tudja az 5G-t is, így élvezhetők vele az újgenerációs mobilhálózatok előnyei.

Oppo Reno 5 Z 5G Dual SIM Készülékjellemzők

Kamerából összesen ötöt találunk a készüléken, ebből egy 16 megapixeles szelfi egység a képernyő bal sarkába vágott lyukban található, míg a maradék négy a hátlapra került. A főkamera 48 megapixeles, és ezt egészíti ki egy 8 megapixeles széleslátószögű egység, illetve egy 2 megapixeles makró lencse, illetve egy 2 megapixeles mélységélesség szenzor. Videót akár 4K felbontásban is rögzíthetünk ezzel a telefonnal, és adott a 10x nagyítás lehetősége is.

Samsung Galaxy S21 5G

Ha valakinek (vagy esetleg magunknak) igazi csúcstelefont szeretnénk ajándékozni, akkor remek választás lehet itt az idén tavasszal debütált Samsung Galaxy S21 5G, ami még mindig az egyik legjobb felsőkategóriás mobil a piacon. 6,2 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésre képes gyönyörű AMOLED kijelző, 2400×1080 pixel felbontással és képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, amit kifejezetten erős hardver egészít ki. Nyolcmagos Exynos processzor, 8 GB memória és 128 GB háttértár: ez nemcsak az Android 11 és az összes alkalmazás zavartalan futtatásához elegendő, de nincs olyan mobiljáték, ami gondot okozna ennek a telefonnak.

Samsung Galaxy S21 5G Dual SIM Készülékjellemzők

Ami a fotós képességeket illeti, itt a csúcstelefonokhoz méltó lehető legjobb felhozatalt kapjuk: az előlapon egy 10 megapixeles kamera felel a tökéletes szelfikért, a hátlapon pedig egy 64 megapixeles főegység, illetve egy 12 megapixeles széleslátószögű és egy 12 megapixeles telefotó lencse teljesít szolgálatot. Ezekkel nappal és este iegyaránt gyönyörű képek készíthetők, ráadásul adott a 15x digitális nagyítás lehetősége, arról nem is beszélve, hogy akár 8K felbontásban is rögzíthetünk videókat. Nem hiányzik továbbá az 5G, tehát itt sem maradunk le az újgenerációs mobilhálózatok által biztosított elképesztő sebességről, és ezen készüléknek is megvan az a nagy előnye, hogy akár két kártyát is betehetünk a SIM-foglalatba.

Szponzorált tartalom

A cikk a Vodafone támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik