Tech

Az Apple jövőre rákapcsol az iPhone-gyártásra

Stanislav Kogiku/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Stanislav Kogiku/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A dél-koreai ellátási láncból származó információk alapján az Apple jövőre rákapcsol az iPhone-gyártásra, és 2022 első felében 30 százalékkal több almás mobilt tervez leszállítani, mint az idei év megegyező időszakában. Ez szám szerint 170 millió készüléket jelent az idei 130 millióhoz képest.

A Digitimes szerint a cupertinói cég már értesítette is a partnereit, hogy legyen idejük felkészülni a fokozott mennyiségre. Még ennek ellenére is kihívást jelenthet teljesíteni a kitűzött célt a globális félvezetőhiány miatt – mutat rá a Gizmochina.

Az iPhone 13 sorozat rendkívül népszerű, annyira, hogy ismét az iPhone az elsőszámú telefonmárka Kínában. Mindössze egy hónap alatt 46 százalékos növekedéssel az Apple valaha volt leggyorsabb tempót diktálta eddigi kínai jelenléte alatt az idei októberi időszakban. Az ellátási nehézségek ellenére Kínában mindössze 4-5 hetet kell várni egy iPhone 13 Pro vagy iPhone 13 Pro Max modellekre, sok vásárló inkább fizet többet azért, hogy előbb kézhez kapja a készülékét.

Ha a cupertinói cég jövőre megemeli a darabszámot, az abban is segíthet, hogy a világ más országaiban is csökkenjen a várakozási idő. Többek közt Észak-Amerikában is nagy a kereslet az új modellekre, de sok esetben akár hónapok is eltelnek, mire megérkeznek a felhasználókhoz a megrendelt mobilok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik