Tech

Ismét a legjobbak közé került a Microsoft vírusirtója

Getty Images
Getty Images

Ismét remekelt a Windows alatt beépítetten futó antivírus, a Microsoft Defender a független AV-Test nevű német intézet tesztjén, amiben 21 különböző, Windows 10 alatt futtatható vírusirtót vizsgáltak meg a szakértők szeptember és október közt. Mindegyik programot az alapvető beállításokkal használtak, ahogy azokat a hétköznapi felhasználók is tennék.

A szakértők a szokásos módon három fő szempontot osztályoztak:  védelem (mennyire gyorsan ismerni fel a szoftver a problémákat), teljesítmény (mennyire fogja vissza a gép gyorsaságát) és a használhatóság.

A vizsgálat alapján a Windows gyári virusirtója, a Defender még mindig remek választás, mivel maximális pontszámot kapott mindhárom kategóriában.

Korábban több alkalommal nagyon jó értékeléseket kapott a szoftver, ami meglehetősen nagy előrelépés ahhoz képest, hogy a köztudatban sok ideig úgy élt a Defender, mint egy gyengécske próbálkozás, főleg hogy most olyan ismertebb nevekkel sikerült azonos eredményt elérni, mint a Kaspersky Internet Security, az F-Secure SAFE, vagy a Norton Security. Ezek a közismert és megbízható szoftverek is mind maximális pontszámokat kaptak.

AV-Test

Ajánlott videó

Olvasói sztorik