Netflix
Tech

Megvan a Netflix Games következő játéka

A Netflix november elején indította el világszerte a Netflix Gaming szolgáltatását, melynek lényege, hogy az aktív előfizetéssel rendelkező felhasználók extra költségek nélkül jutnak hozzá amúgy fizetős mobiljátékokhoz, Android és iOS platformon egyaránt. Az új lehetőség öt játékkal (Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Card Blast, Teeter Up, Shooting Hoops) starolt el világszerte, ehhez csatlakozott nemrég a Bowling Ballers, a Techrunch pedig azt is kiszúrta, hogy mi lesz a következő program: az Asphalt Xtreme versenyjáték.

A Gameloft stúdió fejlesztése nem új, eredetileg 2016-ban jelent meg iOS-re és Androidra, 2021 szeptemberében ugyanakkor eltűnt a játékáruházak kínálatából – az egyelőre nem világos, hogy ennek volt-e köze ahhoz, hogy hamarosan újra elérhetővé válik a Netflixen keresztül. Pontos megjelenési dátum még nincs, ugyanakkor a YouTube-ra kikerült kedvcsináló videó szerint a netflixes változatban nem lesznek se reklámok, se extra fizetős tartalmak.

A Netflix új szolgáltatása amúgy elég érdekesen működik: a hónap elején az applikációban mobilon és tableten egyaránt megjelent egy dedikált játék menüsáv, itt találjuk az éppen elérhető felhozatal egyes darabjait, de a címeket kiválasztva vagy a Play Áruház (Android) vagy az App Store (iOS) nyílik meg, és innen tölthetők le a programok. A játékok tehát nem a Netflix applikáción belül játszhatók, hanem külön alkalmazásként kerülnek a telefonon, és egyszeri alkalommal mindegyiknél hitelesíteni kell, hogy rendelkezünk élő Netflix előfizetéssel.

Kapcsolódó
A Netflix jó eséllyel nem lesz „a videójátékok Netflixe"
Androidon és iOS-en is elrajtolt a Netflix Games, egyelőre elég óvatosan, és elég nyilvánvaló, hogy nem a videójáték-ipar letarolása a cél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!