Tech

Már itthon is kapunk játékokat a Netflix előfizetés mellé

Az már régóta nem titok, hogy a Netflix videójátékokkal igyekszik még vonzóbbá tenni streamelős szolgáltatását a már meglévő és új előfizetők számára, november 3-tól pedig már Magyarországon is elérhetővé válnak az első olyan programok, amiket mindenféle extra költség nélkül kipróbálhatnak az élő Netflix előfizetéssel rendelkező felhasználók – már amennyiben rendelkeznek Android operációs rendszert futtató okostelefonnal vagy táblagéppel.

Kezdésnek öt játék lesz elérhető a hazai előfizetők számára, az alábbi címek:

  • Stranger Things: 1984 – magyar nyelven
  • Stranger Things 3: The Game – magyar nyelven
  • Card Blast
  • Teeter Up
  • Shooting Hoops

A Netflix alkalmazás november 3-n frissül Magyarországon: mobilon és tableten egyaránt megjelenik egy dedikált játék menü az appon beül, itt lesznek elérhetők a felsorolt címek, amiket kiválasztva megnyílik a Play Áruház, ahonnan letölthetővé válnak. A játékok tehát nem a Netflix applikáción belül játszhatók, hanem külön alkalmazásként kerülnek a telefonon, és egyszeri alkalommal mindegyiknél hitelesíteni kell, hogy rendelkezünk élő Netflix előfizetéssel.

Netflix

Az előfizetők ugyanazzal a fiókkal, több mobileszközön is játszhatnak játékokkal, amennyiben pedig valaki eléri az előfizetésében foglalt eszközhatárt, akkor értesítést kap, és szükség esetén kijelentkezhet azon eszközökből, amelyeket már nem használ, illetve a Netflix.com oldalon is deaktiválhatúk lesznek a távolból. A játékok nem érhetők el a gyerekprofilokban, ha tehát valaki beállított egy PIN-kódot, hogy megakadályozza a gyerekek hozzáférését a felnőtt profilokhoz, akkor ugyanerre a PIN-kódra lesz szükség, hogy a gyerekprofillal elérhetők legyenek a játékok.

A streaming szolgáltató közleménye szerint a jövőben még több játék várható az előfizetők számára. Ezek nagy valószínűség szerint elérhetők lesznek az Apple-féle mobileszközökre is, de arról még nincs hivatalos információ, hogy itthon mikor várható a frissítés az almás kütyükre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik