Tech

Erős számokat közölt a Foxconn

Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az elemzők által vártnál jelentősebben nőtt a tajvani Foxconn, a világ legnagyobb számítástechnikai és távközlési technológiai beszállító vállalatának a nyeresége a harmadik negyedévben éves összevetésben. Ez azután, hogy  megugrott a mobiltelefon-kereslet és a koronavírus-járvány hatására továbbra is jelentős az otthoni munkavégzéshez szükséges gépek iránti igény, amelyek alkatrészeinek egy részét a Foxconn gyártja – írja az MTI.

A Foxconn, eredeti nevén Hon Hai Precision Industry Co. negyedéves adózott eredménye csaknem 37 milliárd tajvani dollár (1,33 milliárd dollár) lett, 20 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A negyedéves adat kedvezőbb az elemzői várakozások átlagában szerepelt 31,7 milliárd tajvani dollárnál.

A cég az Apple egyik nagy beszállítója, megrendeléseinek csaknem fele rendre az amerikai vállalattól származik.

A Foxconn negyedéves bevétele 9 százalékkal rekordszintre, 1450 milliárd tajvani dollárra emelkedett, a cég 3-15 százalék közötti növekedésre számított.

A tajvani cég előrejelzése szerint a folyó negyedévben a bevétele a fogyasztási elektronikai üzletágban – ahová a mobiltelefonok is tartoznak – több mint 15 százalékkal csökken majd. A cég nem indokolta borúlátó várakozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik